was successfully added to your cart.

Winkelmand

Afscheid van een bijzondere groep 8

By juli 12, 2016Blog
Afscheidscadeau Afscheid groep 8

Gister groep 8 van zoonlief uit school geveegd. Ik was net op tijd. Met deze boom onder m’n arm, het afscheidscadeau van alle ouders om de school te bedanken. Ik had die ochtend natuurlijk nóg 33 dingen van m’n to-do lijstje gedaan. Vandaar de haast. Kan iemand mij vertellen waarom die laatste weken vóór de zomervakantie zo f#cking vol moeten zijn? Ik zie de meest voorbeeldige en relaxte moeders veranderen in schreeuwende heksen. Mijn lontje is ook drastisch ingekort en ik heb één dag bijna continue gejankt. Kermis in m’n hoofd.

Nu had ik dan ook verwacht dat ik met de eindmusical van groep 8 vorige week afgevoerd zou moeten worden. Omdat ik emotioneel volledig zou instorten. Mijn kleine grote man op het podium. Ik zie ‘m nog zo zitten in de kleuterklas. Zo stoer van buiten. Maar ik mocht nooit eerder weg voordat de 2de bel was gegaan. En nu na 8 jaar mag hij niet eerder weg voordat we zijn uitgegeten. Het liefst is ie tot ’s avonds laat de hort op, lekker chillen op het veldje.

Maar er kwam geen traan bij de musical. Het was geweldig, af en toe kippenvel maar ik hield het droog. Tot dat ze gisteren met bezems en al de school uit werden geveegd. Ik stond achter m’n man die aan het filmen was. En ineens kwam ie binnen. Afscheid van groep 8. Een hele bijzondere klas die het niet altijd gemakkelijk heeft gehad. Veel strijd, veel testosteron (slechts 5 meisjes in de klas), botsende karakters en vorig jaar het overlijden van de juf. Maar ondanks alle stormen is de boom maar mooi blijven staan. Een boom met vele en mooie kleuren. Ik hoop dat ze nu allemaal verder mogen groeien en bloeien!

Tip jij vast de klassenmoeder met deze LINK, een te gek afscheidscadeau voor de juf of meester aan het einde van het schooljaar?