was successfully added to your cart.

Winkelmand

Barbara Muller in de bres

By januari 21, 2015Blog

De laatste tijd hoor je steeds meer verhalen van net geboren baby’s die worden gevonden in containers of op de vuilnisbelt. Of dat ze niet worden gevonden, daar hoor je natuurlijk nooit meer iets van. Hoe wanhopig moet je zijn als moeder om deze keuze te (moeten) maken?

Nederland is één van de enige Westerse landen waar het strafbaar is je baby anoniem af te staan. De wet zegt dat het recht om te weten wie je biologische ouders zijn zwaarder weegt dan het recht om te blijven leven als baby. Wat dank ik god op mijn blote knietjes dat er in Amerika wel een Safe Haven regeling is. Waardoor we onze prachtige adoptiedochter hebben mogen krijgen.

Stevige wortels voor elke baby

Ik heb een diep respect en de grootste bewondering voor Barbara Muller, initiatiefneemster van de vondelingenkamers (in de volksmond de babyluikjes). Met een tomeloze energie en zonder enige subsidie maakt ze zich al jaren hard voor moeders en baby’s in nood. Vorig jaar mocht ik bij de opening van het eerste Babyhuis zijn en nam ik deze levensboom mee met foto’s van het hele team vrijwilligers. Het werd een dag met een gouden randje!

Vorige week lanceerde Barbara de campagne voor Stichting Beschermde Wieg. In de hoop dat Den Haag eindelijk wakker wordt geschud! Deze week schenkt Flavourites aandacht aan goede doelen van hun favoriete merken. En ik ben blij dat daar ook mijn Goede Doel in wordt genoemd!!

babyhuis-banner-468x60-zw

Wil je ook een bijdrage leveren? Iedere gift is welkom, groot of klein!

Doneer
OnceUponaTree_Babyhuis_Beschermde Wieg