was successfully added to your cart.

Winkelmand

Boomfeestdag

By april 1, 2016Blog
Boomfeestdag winactie levensboom

Op 16 maart was het Boomfeestdag en dan staan alle bomen extra in het zonnetje. Ik bedacht een ‘verhaaltjeswedstrijd’ waarmee je een gouden levensboom hanger kon winnen. Eén van de winnaars, Suze Maclaine Pont stuurde dit prachtige relaas:

Voor elke bijzondere gelegenheid in mijn leven plant ik een boom. Bomen hebben een speciale betekenis in mijn leven. Ze herinneren mij aan de enorme kracht die zomaar -in elk moment- voor ons ter beschikking is. We hoeven alleen maar een beetje water en voeding erbij te doen, en er komt fruit, zuurstof, steun, hout en schoonheid terug. Ik wandel dagelijks, in de prachtige tuinen van landhuizen. Ik heb overal favoriete bomen staan. Bomen die mij iets vertellen. Door hun geschiedenis. Door hoe ze leven. Door hun kracht.

Ik heb ooit 10 dagen op een vliegveld een training gegeven. Geen enkel beetje natuur erom heen. Na een paar dagen was ik bijna uitgeput. Ik had geen idee meer hoe ik door moest. Lange dagen. 8 uur starten, trainen tot 22.00. Amper pauzes. Ik snakte naar zuurstof. Naar rust. Naar NATUUR. Het enige dat er was waren 3 dunnen boompjes voor het hotel. Ik ging ertegenaan zitten. Wanhopig. En 10 minuten later voelde ik rust. Diepe innerlijke rust. Alsof de boom mij verbond met hoe hij het zelf doet. Gewoon staan waar je staat. En nemen wat er voor je is. Die boom redde mijn leven (of in ieder geval mijn gezond verstand!).

Mijn tuin van 500 m2, heeft 17 fruitbomen erbij gekregen in 9 jaar. Elke keer als ik een vraag heb over mijn leven vertellen deze bomen mij een antwoord. Hoe meer ik op mijn eigen weg kom, hoe meer fruit de bomen geven. Elke keer als ik iets doe, verander of een nieuwe start maak met iets, plant ik een boom. Elke keer als ik zorg voor de bomen, voed ik dat waar ze voor staan, put ik nieuwe energie, en komt er meer leven. Ik zou het liefste een boom op mijn hart dragen. Deze gouden boom zou PRACHTIG zijn!

Drie jaar geleden plantte ik ook een boom en wel in Guatemala. Ik ga ze eens mailen hoe het met m’n boompje aan de rivier staat.