was successfully added to your cart.

Winkelmand

DIY schoolbordverf (of gewone verf)

By maart 3, 2015Blog
DIY Kinderkamer schoolbordverf schoolbord

Het liefst bied ik m’n boom aan in 1001 kleuren. En elke seizoen weer een andere hippe kleur erbij. Maar ja, je begrijpt dat dat best kostbaar is als je geen multinational bent.

Daarom leg ik je in deze blog graag uit hoe je het heel gemakkelijk zelf kunt doen. Just DIY! Je kiest je favoriete kleur verf of (erg leuk voor de kinderkamer) schoolbordverf. Zodat je alle namen of data bij de foto’s kan schrijven.

Spuiten of verven

Kies voor verf op waterbasis: 400 ml is genoeg voor één boom. Mat of hoogglans, net wat je mooi vindt. Samen met een rollertje en een bakje ben je klaar. Voor spuiten heb je alleen één spuitbus nodig. En die heb je tegenwoordig in alle kleuren.

DIY zelf verven schoolbordverf
Let’s rock and roll!

1. Schuur eerst de boom en blaadjes licht.

2. Plak een stukje plakband om de plastic plugjes van de blaadjes. Zie de foto. Zodat hier geen verf op komt. Het is handig dit stukje wat langer te maken zodat je het kan vast houden terwijl je verft.

3. Begin met de blaadjes. Eerst de achterkant, dan de zijkant en als laatste de voorkant. Leg ze te drogen met achterkant naar beneden. Ook als je ze spuit, kun je er voor kiezen om eerst de zijkant en achterkant te doen. En als de blaadjes droog zijn, de voorkant.

4. Daarna de boom. Eerst de zijkant, de achterkant en dan de voorkant. Spuit of verf niet te dik. Het ligt aan de verf of er 2 lagen nodig zijn. Liever 2 dunne lagen dan 1 te dikke! Schoolbordverf heeft minstens 2 lagen nodig om er op te kunnen schrijven. Tussendoor weer even licht opschuren.

Ga lichtjes over de gaatjes in de boom heen, zodat ze niet vol raken met verf. Anders duw je er een puntig stokje in om de verf te verwijderen zodra de boom droog is.

OnceUponaTree manual DIY paint
OnceUponaTree DIY manual zelf verven

5. En als laatste de standaard. Eerst de zijkant, de onderkant en dan de bovenkant. Niet de uitsnede mee verven.

6. Als de blaadjes droog zijn, check de gleufjes van de blaadjes waar je de foto in schuift. Het kan zijn dat de 2 delen wat aan elkaar geplakt zijn door de verf. Je wipt het heel gemakkelijk weer open met een mesje. Je zou het gleufje dan ook nog licht kunnen schuren (als je Pietje Precies heet). Zie de 2 foto’s.

Als de hele boel droog is, vul je de blaadjes met foto’s of briefjes (de wenskaartjes Leave your Wish!). Zie de handleiding voor een verdeling in de boom of maak je eigen design! En natuurlijk ontvang ik héél erg graag een foto van jouw boom in jouw favoriete kleur. Hieronder wat ideetjes.

OnceUponaTree manual DIY paint 2
OnceUponaTree manual DIY paint 3
OnceUponaTree Moederdag Maxima
DIY zelf verven