Heb je een vraag of twijfel je? Misschien vind je het bij deze FAQ (Frequently Asked Questions). Stuur me anders hier een bericht. Dan neem ik binnen een dag contact met je op.

Ja, ik wil een boom! Hoe werkt een bestelling?

Je kiest jouw favoriete boom uit in de shop. Het bestel- en betaaltraject wijst zich eigenlijk vanzelf. Je kunt veilig betalen met Ideal, Paypal of MisterCash. Of met een directe bankoverschrijving. De meeste producten zijn direct leverbaar en stuur ik je in een mooie verpakking binnen 2 werkdagen toe. PostNL draagt zorg voor het transport. Als kleine ondernemer moet ik deze verzendkosten jammer genoeg doorberekenen.

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Natuurlijk. Ik wil dat je 100% gelukkig bent met je aankoop. Daarom kun je je bestelling binnen 14 dagen retourneren of ruilen voor een ander formaat of kleur (stuur me wel eerst even een mailtje dat ik weet dat het eraan komt). Zodra ik het product in de originele staat en verpakking terug heb, maak ik het aankoopbedrag direct aan je over of stuur ik je kosteloos een ander product toe. Retouren zijn voor eigen rekening behalve als het product iets mankeert.

Prachtig, maar heb je een tip wanneer de boom cadeau te geven?

Heb je even? Ik ontwierp OnceUponaTree in eerste instantie als stamboom. Dus een familieboom voor je ouders bij hun zilveren of gouden bruiloft, op Moederdag of Vaderdag. En als geboorteboom bij een babyshower, geboorte, doop of adoptie. Maar in de loop van de tijd kwam ik (en mijn klanten!) op steeds meer ideeën en speciale momenten voor de boom.

Een toptip die ik kreeg; als gastenboek op een huwelijk. Een andere klant maakte er een wensboom van met allemaal geschreven briefjes ipv foto’s. Langzamerhand kwam ik er achter dat niet alleen familie de boom in kan, maar ook je vriendenkring. En zo leuk als vriendjesboom op de kinderkamer! De laatste tijd is de boom als communie cadeau heel populair en ook voor het Joodse feest Bar Mitswa.

Aan het eind van het schooljaar als afscheidscadeau voor de juf of meester. In de kinderopvang om elke dag te laten zien welke kinderen aanwezig zijn. Bij een verhuizing of emigratie van dierbare mensen. Sowieso als afscheidscadeau, voor een collega bijvoorbeeld of als relatiegeschenk. Ik kreeg een hele mooie brief van een vrouw over haar dementerende moeder die zo rustig werd van haar herinneringsboomAls laatste halen veel mensen steun uit OnceUponaTree als rouwboom na het overlijden van een dierbare. Met een kaarsje er voor heb je je eigen altaartje. Misschien heb je nog een ander, nieuw idee. Dan hoor ik het graag.

Ik ben niet zo van het knutselen…

Dat kan. Daarom stuur ik je een sjabloon mee waarmee je je foto’s heel gemakkelijk in de juiste vorm kunt knippen. De foto’s schuif je vervolgens tussen de blaadjes en prik je in de boom volgens het voorbeeld wat ik je ook geef. En ben je wel een crea bea, dan kun je een eigen ontwerp maken want de blaadjes kunnen draaien en uit (en in) de boom. Heb je echt behoefte aan wat fröbeltijd voor jezelf, dan raad ik je aan de blankhouten boom in je favoriete kleur te verven. Dat maakt jouw OnceUponaTree nog specialer. Ik mail je graag de simpele verfinstructie. De kartonnen BoMini zet je zelf in elkaar. Dat klinkt heftig maar zelfs mijn vriendinnen met 12 linker handen is het gelukt. Je moet er even de tijd voor nemen maar met de duidelijke handleiding erbij mag het geen probleem zijn. En anders kom je bij me langs, dan doen we het samen.

Prachtig, maar ik vind de boom best duur…

Daar heb je gelijk in! Vandaar dat de boom vaak als gezamenlijk cadeau wordt gegeven. Wel zo leuk want je maakt ook samen het verhaal van de boom. De prijs van Bo is relatief hoog omdat het product met de hand is gemaakt van duurzame materialen van een hoge kwaliteit. Daar heb ik bewust voor gekozen. Een deel van de productie wordt in een sociale werkplaats in Amsterdam verzorgd. Ik verkoop een uniek product dat van blijvende (groeiende!) waarde is en waar er niet veel van zijn. Omdat de productiekosten zo hoog zijn, kan ik OnceUponaTree ook alleen online verkopen (het spijt me lieve winkeliers).

Ik heb geen plek voor de boom…

Daar heb ik rekening mee gehouden. De houten Bo (60 cm hoog) kan ook aan de muur worden gehangen. Net zoals de BoXL (90 cm). Ik lever er een gratis monteersetje bij. En met de losse standaard die je erbij krijgt, kan ie weer staan. Tip als je m wilt ophangen: verf een vierkant in een mooie kleur op de muur. Dan wordt jouw OnceUponaTree nóg meer een eye catcher! En stel dat je (net als ik 100 jaar geleden) in een studentenkamertje van 2 bij 2 meter woont, dan kies je gewoon voor de kleine BoMini.

Een boom als cadeau bij geboorte, doop of communie?

Ja, dat is weer eens wat anders! En daarnaast geef je een heel symbolisch cadeau. Een boom staat symbool voor groei en levenskracht. Over de hele wereld worden bomen al eeuwenlang gebruikt voor allerlei rituelen; geboortebomen, wensbomen, offerbomen. Elke boom heeft vele verhalen te vertellen. En jouw cadeau vertelt het persoonlijke verhaal van het kind. De boom groeit met het kind mee. Op het altaar in de Oosterkerk van Zeist staat de BoXL voor alle kindjes die gedoopt (zullen) worden. Daar ben ik heel trots op!

Is een levensboom niet wat oubollig voor een kind?

OnceUponaTree is een groot succes bij jong en oud. Mijn ervaring is dat kinderen van alle leeftijden niet genoeg kunnen krijgen van de fotoboom. Ze blijven staren naar alle fotootjes en zijn trots op hun eigen levensboom. Ondertussen leren ze spelenderwijs hoe het is om deel te zijn van een familie of een groep vrienden. Het kan zijn dat (groot)ouders gescheiden zijn, maar je blijft voor altijd verbonden met elkaar. Ieder heeft z´n eigen verhaal en samen maak je een groter en misschien wel mooier verhaal!

Kijken kijken niet kopen..

Je wilt er gewoon nog even over nadenken. Dat ken ik. Of je wilt de boom eerst aan anderen laten zien. Dat kan tegenwoordig heul gemakkelijk via social media. Sharing is caring!

 

Als je het leuk vindt, houd ik je op de hoogte van de laatste nieuwtjes en aanbiedingen van OnceUponaTree (1x per maand). Vul dan hier je email in. Ik stuur je dan meteen de OnceUponaTree kleurplaat toe!