Winactie Vertel jouw Geboortenis

Doe je mee?

We kijken uit naar jouw bijzondere geboorteverhaal! En hopen dat de Geboorteboom op de expositie ook jóuw Geboortenis vertelt. Van je kind, je kleinkind of jezelf. Dat kan een mooie foto zijn, een verhaal, gedicht of tekening. Alles mag!

Met jouw inzending steun je het Babyhuis en maak je kans op een prachtige handgemaakte geboorteboom Bo zoals hiernaast op de foto! Stuur je inzending vóór 14 juni 2015 naar femke@onceuponatree:

  • Jouw Geboortenis in woord (max 400 woorden) of visualisatie (foto’s, tekeningen etc). Je mag het in je eigen layout opmaken maar we doen het ook graag van je.
  • Foto (jpg) van de baby waar het verhaal over gaat (voor in de Geboorteboom op de expositie)

De winnaar van de geboorteboom Bo zal tijdens het eindfeest op 27 juni bekend worden gemaakt. Alle inzendingen die in de Geboorteboom komen, krijgen vooraf persoonlijk van ons bericht. Verder zullen we je op Facebook en Twitter van de winactie op de hoogte houden.

Inspiratie nodig?

Je wilt graag mee doen maar je weet nog niet hoe? Klik dan voor wat inspiratie naar m´n laatste blog met een paar inzendingen. Of kom op de expositie naar één van de workshops Teken je Geboortenis door beeldend coach Ellen Dekker. Als inspiratie zou je ook naar de art journals van Lou Niestadt kunnen kijken, die zij maakte van haar kleindochter Liv. Maar kies vooral je eigen vorm! Een stukje tekst of een bijzondere foto kan net zo pakkend zijn!

Als je een verhaal wilt schrijven, zou je de volgende vragen kunnen gebruiken:

  • Van wie en wanneer was de geboorte? Kwam het plotseling of juist niet?
  • Wie waren er allemaal bij? Aan wie heb je veel gehad tijdens de bevalling?
  • Wat heeft jou het meest geraakt?
  • Waar vond de geboorte plaats? Misschien wel een rare of bijzondere plek?
  • Gebeurde er iets onverwachts of grappigs?
  • Vertel eens over de eerste minuut. Wat staat je nog het meest bij?
  • Heb je een speciaal ritueel of gewoonte bij jou in de familie of cultuur?
  • Vertelt jouw ‘geboortenis’ iets over het kind? Zie je een link of verband hoe zij/hij is (geworden)?

Lieve Blanquaert licht heel mooi het belang van de geboorteplek toe in dit filmpje. Ze zegt hierover: We worden allemaal op dezelfde manier geboren, maar alles verandert op het moment dat we onze eerste adem uitstoten. De manier waarop een kind ter wereld komt, is een spiegel van de maatschappij en de plek waar onze wieg staat, bepaalt onze toekomst. Dat fascineert mij en daarom ben ik de wereld rondgetrokken en heb ik aan moeders en vaders gevraagd waarom zij voor kinderen kiezen. Van Israël tot Siberië en van Shanghai tot Rio de Janeiro. Mijn ervaringen en mijn verwondering wil ik met de lezer/bezoeker delen in woord en beeld.

Duurzame samenwerking

De winactie Vertel jouw Geboortenis is een samenwerking tussen Stichting de Geboortenis en OnceUponaTree. Nienke Stoop en Femke Hertsenberg vonden elkaar tijdens een training van Marie Forleo. En hebben een grote gezamenlijke missie, een duurzame samenleving. Dat elk leven met stevige, gezonde wortels mag beginnen.

Alle inzendingen van de winactie kunnen tentoongesteld worden op de expositie en blijven eigendom van de organisatie. En als je mee doet, krijg je automatisch onze leuke nieuwsbrief.

logo Geboortenis

 

Logo OnceUponaTree

Birthday Geboortenis

OnceUponaTree-bijzonder-persoonlijk-kraamcadeau geboorteboom
Lou Niestadt Geboortenis Liv