was successfully added to your cart.

Winkelmand

Weeënstorm op zee

By september 4, 2015Blog
Maria Loreto geboorteverhaal OnceUponaTree Geboortenis 4

Afgelopen zomer was ik met m’n gezin in Italië en bezochten we de prachtige basiliek Santa Casa in Loreto. Ik had ergens gelezen dat daar een zwarte Maria met een zwart kindje Jezus stond. En ja, dan wil ik, moeder van een donkere dochter, daar een kaarsje aansteken. Het Mariabeeld blijkt van donker cederhout gemaakt te zijn, zoals in de Bijbel staat ‘Donker ben ik, en mooi’ (Hooglied 1,5).

Ik heb met tranen in mijn ogen naar deze prachtige Maria staan kijken. Ze staat in het ‘Heilige huisje’, midden in de basiliek. Het verhaal gaat dat haar oorspronkelijke huisje in Nazareth in 1294 per schip is overgebracht naar Loreto. Maria van Loreto wordt dan ook als heilige gezien voor veel emigranten en vluchtelingen. Haar wens is dat alle kinderen die geboren worden, een dak boven hun hoofd hebben en veel liefde krijgen.

Madonna di Loreto OnceUponaTree 4

Maria van Loreto maakt overuren deze zomer. De vele vluchtingen op zoek naar een veilig oord. Josan Jongbloed schreef een aangrijpende blog over deze mensen. Mensen, zoals jij en ik. Waaronder ook veel hoogzwangere vrouwen. Net als bij het geboorteverhaal van Maria is er geen plek voor hen. Moeder Maria beviel uiteindelijk in een stal van Jezus. Deze vrouwen bevallen op een boot, in een tent of een treinstation.

Dichter bij huis, in Nederland, is er ook iemand die zich inzet om moeders en baby’s een veilige haven te bieden. Geen vrouwen op de vlucht voor een oorlog maar óók in wanhoop. Voor hen heeft Barbara Muller het Babyhuis opgericht en ik heb veel respect voor haar. Afgelopen zomer hebben Nienke Stoop van Stichting de Geboortenis en ik geboorteverhalen uit Nederland verzameld. Niet allemaal roze wolkjes maar stuk voor stuk ontroerend. De opbrengst van dit unieke boekje Vertel je Geboortenis gaat volledig naar het Babyhuis.

Help je mij alsjeblieft mee om samen een mooie donatie aan het Babyhuis te kunnen geven? Koop of verkoop dan het unieke boekje! Klik HIER om te lezen hoe je dat kunt doen. En het helpt ook zeker als je deze pagina deelt op social media!

Ik steek nog een kaarsje aan bij m’n dierbaar souvenirtje uit Loreto. Voor alle jonge moeders op de vlucht of in wanhoop. En speciaal voor de moedige buikmama van mijn dochter die haar net geboren baby naar een ‘Safe Haven’ bracht.

Babyhuis Maria Loreto geboorteverhaal OnceUponaTree Geboortenis