Heilige boom voor dierbare mensen of wensen

Het zal je vast niet verbazen dat ik van de symboliek van bomen houd. En ik blijk zo maar niet de enige te zijn. Over de hele wereld worden bomen al eeuwenlang gebruikt voor allerlei rituelen. Als wensboom, offerboom, heilige boom of geboorteboom.

Elke boom vertelt weer een ander uniek verhaal. Ik krijg veel verhalen terug van klanten over hun eigen OnceUponaTree. Soms zijn het net kleine altaartjes!

De boom van Boeddha

Onze verre voorouders vereerden al de bomen. Voor hen waren het reusachtige levende wezens met een sterke, positieve kracht. In mijn melancholische buien als puber zat ik vaak in mijn slaapkamerraam naar de prachtige walnotenboom in onze tuin te staren.

Indianen hadden zelfs ieder een eigen boom die zij opzochten om te mediteren, om nieuwe kracht op te doen, van gedachten te wisselen of om te sterven. Boeddha werd onder een boom geboren, vond de verlichting onder een Bodhiboom (Bodhi= verlichting) en stierf onder een boom.

En ben jij heel spiritueel van aard, dan ken je misschien wel boommeditatie, een manier om jezelf te ‘wortelen’ in het hier en nu.

OnceUponaTree heilige wensboom

Tip: hang ipv foto’s eens je wensen in je OnceUponaTree (extra speciaal: met de hand geschreven)

Wat je aandacht geeft, groeit

Net in het nieuwe jaar schreef ik een blog over mijn eigen wensboom. Dat als je je wensen op papier zet, de kans 50% is dat ze uitkomen. In deze snelle tijd staan steeds meer mensen stil bij hun wens of verlangen, voor zichzelf of een dierbaar iemand.

Vroeger gingen we vaak wandelen in Overasselt en daar staat een koortsboom, waar je een lapje stof in hangt voor iemand die ziek is. Zo zijn er heel veel heilige bomen waar men offert, bidt of goden vereert. Met name in Azië staan prachtige wensbomen, versierd met lappen, bloemen of geschreven wensbriefjes.

Blijf van mijn boom af

Soms lijkt het wel of bomen ook gevoel hebben. Emoties spelen hoog op als belangrijke bomen in het straatbeeld met de kap worden bedreigd. Een Japanse architect ontwierp een gebouw rondom een aantal heilige bomen. Toen de Anne Frankboom door ziekte niet te redden was, kwamen er hevige protesten.

Mijn eerste baantje 100 jaar geleden was bij de gemeente Amsterdam en ik mocht de communicatie verzorgen over het kappen van de oude iepen op de Hoofdweg. De hele buurt kwam in opstand! En stiekem was ik één van hen 😉 .

Spreekt jou de symboliek van bomen aan?

En wil je ook een eigen ‘heilige’ boom voor jouw dierbare herinneringen, wensen of mensen?

Klik dan hieronder naar mijn winkel!

Shop

Op deze pagina lees je op welke speciale momenten de OnceUponaTree wordt gegeven.

OnceUponaTree wensboom 2015
OnceUponaTree wensboom 1
OnceUponaTree heilige boom wensboom Japan architectuur
OnceUponaTree heilige boom wensboom Thailand