was successfully added to your cart.

Winkelmand

Kraamtranen

By oktober 13, 2015Blog
kraamfeest babyhuis

Er zijn van die dagen dat alles samen komt. Bijna 9 maanden lang waren Nienke Stoop van Stichting de Geboortenis en ik draagmoeder van een boekje, de verhalenbundel Vertel je Geboortenis. En eindelijk was de bevalling daar en konden we het officieel aan de échte moeder geven, Barbara Muller, oprichtster van Het Babyhuis.

Tijd voor een kraamfeest! Nienke had goddelijke appeltaarten gebakken. En tegen 4 uur kwamen deelnemers van het boekje en andere betrokkenen binnen in het prachtige oude gebouw Dat Bolwerck. De deuren van de zaal stonden open naar de tuin en de zon scheen naar binnen. En net toen we de wijn inschonken (gekregen van de buurman, een wijnhandel), was Barbara daar, samen met haar lieve collega en vriendin Kitty Nusteling.

Barbara hield een adembenemende speech. Over haar levensopdracht om een veilige plek te bieden aan iedere wanhopige moeder met baby. In 2 jaar tijd heeft ze met heel veel vrijwilligers maar liefst 38 uithuisplaatsingen kunnen voorkomen. Het raakt me, dat ze voor geen enkele instantie, niets of niemand bang is. Ze gaat gewoon rustig door.

Na de overhandiging van het boekje en het bedrag dat tot nu toe is opgehaald (al €780!) trok Barbara uit alle inzendingen de winnaars van de geboorteboom Bo en het fotoboek Birth Day: Emmy Blinde en Suzan Biezeman. Gefeliciteerd!

Als verrassing bracht het zangduo Marieke en Frank een muzikale ode aan hun vriendin Barbara. Kippenvel! En toen Nienke mij ook nog bedolf met lieve woorden, hield ik het niet droog. De prachtige bloemen uit haar tuin die ik kreeg. Mét klimop, die door de hechtwortels symbool staat voor trouw en verbinding. Ik had onze samenwerking niet mooier kunnen verwoorden!

Onze inzamelingsactie is nog maar net begonnen. We hopen heel veel boekjes te kunnen verkopen. Samen met onze sponsors Kindergarden, DoinDordt en ZinKraamzorg. Klik op de roze knop hieronder, koop voor slechts €4,50 een leuk kraamcadeau en steun hiermee het Babyhuis.

Actie Babyhuis

Documentairemaker Anneloek Sollart volgde 2 jaar lang Barbara Muller. Je kunt hier haar aangrijpende documentaire Babyluik bekijken. Dan begrijp je waarom ik je al een tijd lang ongegeneerd stalk met dit goede doel.

kraamfeest OnceUponaTree Babyhuis 1
kraamfeest OnceUponaTree Babyhuis 2
kraamfeest OnceUponaTree Babyhuis 3
Vertel je Geboortenis OnceUponaTree Babyhuis