was successfully added to your cart.

Winkelmand

Vertel jouw Geboortenis

By maart 13, 2015Blog
Lieve Blancquaert Birthday De Geboortenis

364.501 keer per dag begint er ergens op aarde een nieuw leven. Een baby met een nieuw verhaal. Fotografe Lieve Blancquaert wilde weten hoe een bepaalde plek, cultuur of omgeving een nieuw leven beïnvloedt. Ze reisde de hele wereld over en fotografeerde de geboorte van kinderen.

Deze indrukwekkende foto-expositie BIRTH DAY komt nu naar Nederland. Nienke Stoop van Stichting de Geboortenis, de organisator van de expositie, belde mij vorige maand. Of ik mee wilde doen met m’n prachtige geboortebomen. Dat raakte me.

Niet omdat ze m’n bomen zo mooi vond (ook leuk natuurlijk). Maar vooral omdat ik de gedachte achter BIRTH DAY zo mooi vind. Het laat me denken over de geboorteverhalen van mijn twee kinderen. Het verhaal van mijn zoon dat ik bijna niet meer navertellen kon. En van mijn dochter waar ik jammer genoeg zelf niet bij was. Gelukkig werd ze een maand later nog een keer geboren. Dit keer uit m’n hart.

Jouw Geboortenis op de expositie

Nienke en ik hebben samen een toffe winactie bedacht, waarbij we de aankomende maand zoveel mogelijke geboorteverhalen verzamelen. Want elke geboorte is een ware ‘Geboortenis’. Wat heeft jou het meest geraakt? Gebeurde er iets onverwachts, iets raars of grappigs? Vertel het geboorteverhaal over je kind of van een ander dierbaar persoon of jezelf.

Op de expositie staat een grote geboorteboom BoXL te pronken met alle bijzondere verhalen over een nieuw leven. De ingezonden geboorteverhalen worden gebundeld  in een boekje, waarvan de volledige opbrengst naar m’n goede doel gaat, het Babyhuis, dat zorgt voor moeder en baby in nood. En als je meedoet, maak je kans op een geboorteboom van OnceUponaTree!

Dus doe je mee? Klik HIER voor meer informatie en inspiratie! Of deel dit bericht op Facebook of Twitter zodat we een prachtige serie kunnen maken (en het Babyhuis steunen).

Zie hieronder alvast de ‘Geboortenis’ van Lou Niestadt, een art journal die ze maakte van de geboorte van haar kleindochter Liv. En een trailer van de 9-delige documentaire die de VPRO maakte van de reis van Lieve.

Lou Niestadt Geboortenis Liv