was successfully added to your cart.

Winkelmand

Kerstboom eruit, wensboom erin

By januari 1, 2015Blog
OnceUponaTree wensboom

De dagen tussen kerst en oud&nieuw had ik gepland om hard te gaan werken. De kinderen waren uit logeren en ik wilde heul veul doen. Maar nee hoor, dat feestje ging niet door want ik werd geveld door de griep. Het kostte me eerst 2 dagen om volledig te accepteren dat ik ziek was. En daarna kon ik alleen maar stil in bed liggen. Nog steeds lastig, niets doen of denken.

Lijstje van 2014

Echter, in een stil moment en ook wat melancholisch zo aan het eind van het jaar, bedacht ik me wat me dankbaar maakt van 2014. En dat is best veel! Ik ben meer gaan sporten, tenniscompetitie, yoga en ik heb zelfs de sportschool omarmt. Mijn opleiding en de leuke inspirerende mede-studenten. Een website gebouwd, een nieuwe productie in China. Een heuse planning voor 2015. Een blije man, blije kinderen. Good food in da house. De goddelijke vakantie in Italië. Een hele speciale vriendin die nu ook mijn buurvrouw is. Meer geleerd (los) te laten. Nieuwe inzichten hoe (beter) om te gaan met een pre-puber. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Wie schrijft, die blijft

Ik moet dit soort dingen altijd opschrijven. Niet in m´n mobiel maar met de hand. Nu las ik laatst dat het ook echt helpt als je je wensen op papier schrijft. Bijna 50% kans dat ze dan uitkomen (4% als je het niet doet). Wel iedere dag even oplezen!

In Amerika is het een hype je wensen en doelen vast te leggen op een digitale bucketlist. Al eeuwenlang maken mensen hun wensen tastbaar. Wensbomen komen voor over de hele wereld. Wij gingen vroeger vaak wandelen in Overasselt en daar staat een koortsboom, waar je een lapje stof in hangt voor iemand die ziek is. Groep 4 van mijn zoon maakte samen een wensboom.

Ik heb mijn voornemens voor 2015 inmiddels in mijn eigen wensboom gehangen, zodat ik er elke dag naar kan kijken. Ik wil doorgaan met fitness, yoga, meditatie en gezond eten. En minstens 1,5 liter water drinken (waarom vind ik dit zo moeilijk?). Ik wil met plezier werken, en niet vanuit (faal)angst. Een nieuw product lanceren. En ik wil nog beter leren (los) laten. Voor dit laatste trek ik nog 50 jaar uit.

Wat zijn jouw wensen voor het nieuwe jaar? Zet ze hieronder (en even op papier schrijven 😉 )

OnceUponaTree wensboom koortsboom
OnceUponaTree wensboom groep 4

Join the discussion 3 Comments