Leave your Wish

Het zal je vast niet verbazen dat ik van de symboliek van bomen houd. En ik blijk zo maar niet de enige te zijn. Over de hele wereld worden bomen al eeuwen lang gebruikt voor allerlei rituelen. Als wensboom, offerboom, heilige boom of geboorteboom. Elke boom vertelt weer een ander uniek verhaal. Ik krijg veel verhalen van klanten terug en foto’s van hun eigen OnceUponaTree. Soms zijn het net kleine altaartjes!

Mijmeringen als puber

Onze verre voorouders vereerden al bomen. Voor hen waren het reusachtige levende wezens met een sterke, positieve kracht. In mijn melancholische buien als puber zat ik vaak in mijn slaapkamerraam naar de prachtige walnotenboom in onze tuin te staren. En te hopen op een vriendje die leek op Rob Lowe. Indianen hadden ook ieder een eigen boom om bij te mediteren, om nieuwe kracht op te doen, van gedachten te wisselen of om te sterven. Er bestaat zelfs boommeditatie, een manier om jezelf te ‘wortelen’ in het hier en nu.

De boom van Boeddha

Boeddha werd onder een boom geboren, vond de verlichting onder een Bodhiboom en stierf ook onder deze boom. Bodhi betekent verlichting en de boom wordt ook wel de ‘Bo tree’ genoemd. Hier kwam ik pas achter, toen ik al lang en breed de naam Bo aan mijn product had gegeven. Vernoemd naar m’n prachtige lieve dochter. Een kippenvel momentje!

OnceUponaTree heilige wensboom
Wensboom winactie Flavourites

Leave your Wish to OnceUponaTree

Wat zijn jouw wensen, intenties of doelen? Schuif ze in de blaadjes en kijk er elke dag even naar. Ook leuk om dit samen met je kinderen te doen!

Wat je aandacht geeft, groeit

Net in het nieuwe jaar schreef ik een blog over mijn eigen wensboom. Dat als je je wensen op papier zet, de kans 50% is dat ze uitkomen. Samen met m’n kinderen maakte ik een wensboom. In deze snelle tijd staan steeds meer mensen stil bij hun intenties of wensen, voor zichzelf of een dierbaar iemand. Vroeger gingen we vaak wandelen in Overasselt en daar staat een koortsboom, waar je een lapje stof in hangt voor iemand die ziek is. Ik vond ‘m prachtig en kon uren naar al die lapjes kijken. Zo zijn er heel veel heilige bomen waar men offert, bidt of goden vereert. Met name in Azië staan prachtige wensbomen, versierd met linten, bloemen of geschreven wensbriefjes.

Blijf van mijn boom af

Soms lijkt het wel of bomen net mensen zijn. Emoties spelen hoog op als belangrijke bomen in het straatbeeld met de kap worden bedreigd. Toen de Anne Frankboom door ziekte niet te redden was, kwamen er hevige protesten. Mijn eerste baantje 100 jaar geleden was bij de gemeente Amsterdam en ik mocht de communicatie verzorgen over het kappen van de oude iepen op de Hoofdweg. De hele buurt kwam in opstand! En stiekem was ik één van hen.

Spreekt jou de symboliek van bomen aan? En ben je op zoek naar een speciaal cadeau voor een huwelijk, een nieuwe baby of een bijzonder persoon? Denk dan eens aan een Wensboom

Shop

Op deze pagina lees je op welke speciale momenten de OnceUponaTree als cadeau wordt gegeven.

OnceUponaTree wensboom 1
Wensboom Leave your Wish Goodgirlscompany Flavourites 2015
OnceUponaTree wensboom 2015
OnceUponaTree heilige boom wensboom Thailand