was successfully added to your cart.

Winkelmand

Wensbos groeit door liefde

By december 12, 2017Blog

Abcoude heeft sinds kort een nieuwe ontmoetingsplek voor jong en oud. Proof Abcoude, een proeftuin voor kunst, cultuur en ondernemen. Twee weken geleden liep ik er voor het eerst naar binnen en ik kreeg gewoon kippenvel. Wat een fijne plek en wat een goede sfeer! Heerlijk om hier een beetje te lanterfanten.

Voorheen een supermarkt en nu gevuld met cadeauwinkeltjes, startende ondernemers, een barbier, een flexwerkplek, een heuse werkplaats, heel veel (prachtige) lokale kunst aan de muur en verder ingericht met mooie vintage meubelen en lampen. Proof is opgezet om de dromen van vele startende ondernemers en kunstenaars waar te maken. 

Het leek me mooi om al deze dromen en wensen vast te leggen in een wensbos. Want, ik schreef al eerder, wat je aandacht en liefde geeft, groeit. En als je je intentie of wens opschrijft, wordt de kans 50% groter dat het uitkomt. Pure wetenschap.

En nu staat er een heus wensbos waar zowel de ondernemers als bewoners een wens mogen doen. Maar dit kan ook een goed voornemen zijn, een liefdesbriefje (aan jezelf), je droomdoel of diep verlangen. Een wens wint een houten Bo. Zo wenst Ditty, een elegante dame van 82 jaar, dat haar prachtige kleding uit de jaren 80 vrouwen van nu blij zal maken. Ze verkoopt haar collectie designer items die heel lang in de opslag lag, toen ze met haar man naar Namibie vertrok. Ik heb een geweldige roze blouse bij haar gekocht, voor een prikkie van originele prijs (in guldens). 

Ik wens dat de proeftuin in Abcoude steeds verder mag groeien en bloeien!

Wensbos wensboom Abcoude Proof OnceUponaTree